Om oss

George Varney & Anders Delin Gitarrduo

George och Anders började spela tillsammans i Stockholms Gitarrensemble och fortsatte sedan i den av George startade gitarrkvartetten Guitar 4s. De startade som duo hösten 2012. De har gett konserter men även spelat på middagar och konferenser.

George Varney har studerat för bl.a. Andres Segovia, Regino Sainz de la Maza, Jose Luis Rodrigo och Jose Tomás. Studierna avslutades med solistdiplom från Real Conservatorio de Musica, Madrid. George har framträtt med flera ensembler och teatrar runt om i Sverige men även ett flertal gånger i TV i Australien, Spanien, Italien och Sverige. George har även arbetat som gitarrpedagog på Stockholms Kulturskola. George har även designat gitarrkudden Dynarette som används av gitarrister världen över.

Anders Delin har bl.a. studerat för Professor Jan-Olof Eriksson, Lucia Sánchez Jordán och Peter Berlind Carlsson. Anders har gitarrpedagogexamen från SMI, Stocholms högskola för musikpedagogik och har vidareutbildat sig på Musikhögskola i Piteå samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Förutom konserter runt om i Sverige har Anders även framträtt på vernissager, prisutdelningar samt i Sveriges Radio vid flera tillfällen. Anders arbetar även som gitarrpedagog på Sundbybergs Musikskola.Sommaren 2015 gav Anders tillsammans med den kambodjanska flöjtisten Him Savy  flera konserter i Phnom Penh som en del av ett kultursamarbete mellan Kambodja och Sverige.

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)